Ava ensemble

Main photo
Ava Ensemble photo

Esittely

Ava ensemble on etno/fuusio-yhtye joka esittää pääasiassa iranilaista musiikkia, mutta myös muiden musiikillisten traditioiden musiikkia, kuten Kaukasuksen, Pontoksen ja Kreikan musiikkia.

Iranilaisen musiikin ensisijaisuus selittyy yhtyeen perustajajäsenten iranilaisella taustalla. Huolimatta iranilaisesta lähtökohdasta oli alunperinkin ideana käydä avointa dialogia myös muiden musiikillisten traditioiden kanssa, kuten juuri näiden edellämainittujen, mutta toisaalta tutkia yhtäläisyyksiä suomalaisen ja persialaisen musiikkiperinteen välillä. Ava soittaa niin perinteistä folkmusiikkia kuin fuusiotakin, jossa on toisinaan kuultavissa elementtejä jazz-musiikista

Dialogia on käyty sekä improvisaation että Afshin Ardalanin sävellysten myötä. Tähän eri maiden musiikillisten teemojen väliseen dialogiin tarjoutuu mahdollisuus yhtyeen jäsenten monipuolisen taustan ja erikoistuneisuuden takia. Yhtyeen jäsenillä on tietotaitoa Balkanin ja Kaukasuksen musiikista, sekä koulutusta ja kokemusta klassisen, folk- pop-, jazz-musiikin saralla.  Keväällä 2014 perustettu yhtye ei pyrikään olemaan perinteisen musiikin puhdasoppinen toteuttaja, vaan pikemminkin uuden luoja, on perinnetietoisuus niin musiikin kuin kansanperinteen, myyttien ja runouden saralla tarjonnut vankkaa maaperää, jolle kasvattaa uutta.

Afshin Ardalan - kitara (Iran)
Antti Kajan - basso
Hamid Gerami - laulu (Iran)
Joel Konstantin Kallio - perkussiot
Meri-sofia Lakopoulos - viulu, laulu (Suomi/Kreikka)

Teknistä tietoa

Esityksen kesto tunnista kahteen tuntiin.