Muusikon DIY-etäkurssi: Uran edistäminen, keskeiset työkalut, keikkamyynti, verkostoituminen, haasteet.

Muusikon DIY-etäkurssi:
Uran edistäminen, keskeiset työkalut, keikkamyynti, verkostoituminen, haasteet.

Kitaristi/säveltäjä Joonas Widenius jakaa kokemuksensa ja tietämyksensä musiikin alalla tällä suositulla kurssilla!
Ajankohta: 5.- 7.6.2023, (5.-6.6. Klo 17-20, 7.6. Klo 17-19)
Maksimi oppilasmäärä 20 hlöä.
(Mukaan valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Minimi 10 oppilasta.)
Alusta: Zoom-ohjelmisto
Hinta: 80€ (sis. 8h etäopetusta)

Ilmoittautuminen: lessons [at] joonaswidenius.org

HUOM! Kurssi on suunnattu ensisijaisesti musiikinopiskelijoille, musiikin parissa jo työskenteleville sekä vakaville harrastajille.

Kuinka kehittää artistina uraa? Miten työskennellä freelancerina? Mitä kaikkea musiikkibisnes pitää sisällään mukaan lukien agentuurit, levy-yhtiöt, promoottorit, sopimukset ja monet muut seikat? Kuinka tehostan keikkamyyntiäni? Kuinka julkaista omaa musiikkia? Miten käyttää netin tuomia mahdollisuuksia?

Artistin ja muusikon työskentelyä käsittelevä kurssi pyrkii vastaamaan kaikkiin edellä mainittuihin kysymyksiin ja syventämään osallistujien ymmärrystä työhönsä. Musiikkibisnes on vaativa ala ja se edellyttää monien asioiden hallintaa ja ymmärrystä, jotta nousujohteinen ura olisi mahdollista. Tämä kurssi antaa roiman annoksen konkreettisia välineitä työskentelyyn.
Hyvin moni kohtaa muusikonuransa aikana lukuisia kertoja erilaisia haasteita, joiden edessä tulee neuvoton olo. Miten tästä eteenpäin? Tästä syystä kurssin oppimateriaali on kerätty musiikkikentän kokemuksien pohjalta ja se pyrkii antamaan vastauksia sekä tehokkaita työskentelyvälineitä näiden haasteiden kohtaamiseen.

KERTAUKSENA: Kurssin aikana saat siis vastauksia ja ehdotuksia muun muassa seuraaviin aiheisiin:
- Miten työskennellä freelancerinä ja edistää uraa?
- Kuinka myydä keikkoja?
- Kuinka järjestää kiertueita?
- Miten suunnitella budjetti keikoille ja rundille?
- Kuinka voi itse julkaista musiikkia?
- Miten tavoitella kansainvälisiä markkinoita ja tekijöitä?
- Miten nettiä ja somea käyttää hyväksi? Hyvä renki, huono isäntä.
- Mitä tulee ottaa huomioon ammattilaisuraa suunnitellessa?
- Miten etsiä sponsoreita?
- Miten verkostoitua?

Opettajasta:
Joonas Widenius on alun perin Torniosta kotoisin oleva suomalainen flamencokitaristi, joka periksiantamattomalla työllään on raivannut tiensä suomalaisen kitaramaailman ytimeen ja kärkeen. Widenius on oman työnsä kautta kasannut ympärilleen laajan kansainvälisen verkoston alan ammatti-ihmisiä, levy-yhtiöitä, agentuureja, sponsoreita ja muita tärkeitä alalla työskenteleviä ammattilaisia. Suomalaisena flamencokitaristina hänen on ollut aluks käytännössä pakko tehdä työstään suurin osa itse, kunnes asiat saavuttivat tietyn pisteen ja työ alkoi kantaa riittävästi hedelmää. Tällä hetkellä hän esiintyy aktiivisesti Euroopassa, julkaisee musiikkia ja videoita, säveltää musiikkia, työskentelee erilaisissa projekteissa ja valmistaa nuottimateriaaleja. Yhtenä hänen työnsä sponsorinaan toimii yksi maailman keskeisimmistä akustisen kitaran vahvistimien valmistajista, saksalainen AER. Lisäksi hänellä on myös nykyisin oma nimikkokielisetti, jota valmistaa ranskalainen Philippe Bosset.
 
Guitarist & composer,
Joonas Widenius
( Facebook )